Samo zabava...

Lažni policajci u Austriji!?

profile-picture
Redakcija
Lažni policajci u Austriji!?

U prijevarama s “policijskim trikovima”, počinitelji se predstavljaju kao policajci ili detektivi i obično kradu nakit i novac od starijih žrtava.

“Policijska istražna skupina” (EG FaPo) već je uhitila 139 osumnjičenih otkad je pokrenuta u jesen 2022. Iznos štete koju prouzroče prevaranti s “policijskim trikovima” često je visok.

Lažni policajci telefonom zavaravaju žrtve da misle da su provalnici na putu ili u blizini, te da “prava” policija može doći i osigurati dragocjenosti. U drugoj prijevari, starije osobe navode se da su njihovi sin ili kći izazvali prometnu nesreću i da mogu biti pušteni samo uz plaćanje visoke jamčevine.

Kroz istrage koje provodi Specijalna jedinica “EG FaPO”, smještena u LKA Donja Austrija, do sada je uhićeno 139 osumnjičenih u Austriji, od kojih 63 u Donjoj Austriji.

Od poznatih slučajeva jedan je Slovak (34) prevario dvije žrtve te s njihovog računa uzeo oko 104.000 eura u dva navrata u okruzima Melk i Gänserndorf. Poljakinja (41) i njezina kći (19) navodno su unovčile 380.000 eura od 13 žrtava u Austriji. Bečanka (26) navodno je organizirala prijevaru s “policijskim trikom” iz call centra u Turskoj – a šteta se mjeri milijunima.

Izvršni direktor policije zato još jednom upozorava građane na oprez, pogotovo kad se radi o pozivima s nepoznatih brojeva.

Izvor Kroativ.at

foto:pixabay

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati