Samo zabava...

Ivica Olić preuzeo klupu “Vatrenih”

profile-picture
Redakcija
Ivica Olić preuzeo klupu “Vatrenih”

Nogometna javnost u Hrvatskoj svjedoči značajnoj promjeni na klupi U21 reprezentacije. Dragan Skočić, koji je preuzeo reprezentaciju u travnju 2023. godine, više nije izbornik nakon niza nezadovoljavajućih rezultata. Njegov mandat obilježili su uspjesi i neuspjesi, uključujući nastup na Europskom prvenstvu U21 2023. godine, gdje Hrvatska nije uspjela proći grupnu fazu natjecanja.

Hrvatski nogometni savez (HNS) odlučio je povući potez i za novog izbornika postaviti Ivicu Olića, legendarnog bivšeg napadača hrvatske reprezentacije. Olić trenutno djeluje kao član stručnog stožera Zlatka Dalića u A selekciji. Njegovo trenersko iskustvo uključuje vođenje moskovskog CSKA, što mu je dosad bio jedini samostalni trenerski angažman.

Dragan Skočić preuzeo je vođenje U21 reprezentacije s velikim očekivanjima. U svojih 12 utakmica na čelu reprezentacije, ostvario je četiri pobjede, tri neriješena rezultata i pet poraza. Jedan od ključnih trenutaka bio je nastup na Europskom prvenstvu U21 2023. godine, gdje Hrvatska nije uspjela postići pogodak u tri utakmice, što je rezultiralo ispadanjem u grupnoj fazi​​.

Skočić je u trenerskoj karijeri vodio mnoge klubove, uključujući Rijeku, ljubljanski Interblock, kuvajtski Al Arabi, saudijski Al Nassr, te nekoliko iranskih klubova. Posebno se ističe njegov uspjeh s reprezentacijom Irana, koju je odveo na Svjetsko prvenstvo 2022. godine, iako je dobio otkaz prije samog natjecanja​​.

Ivica Olić donosi novu energiju i viziju u mladu hrvatsku reprezentaciju. Poznat po svojoj borbenosti i strasti na terenu, očekuje se da će te kvalitete prenijeti na svoju trenersku ulogu. Hrvatska U21 reprezentacija se sada priprema za kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2025. godine, a prvi sljedeći susret je protiv Farskih otoka u rujnu.

Olićev cilj bit će unaprijediti performanse reprezentacije i osigurati plasman na nadolazeće prvenstvo. Njegovo imenovanje dolazi u ključnom trenutku, kada je hrvatski nogomet u potrebi za svježim pristupom i novim strategijama​​.

Promjena na klupi hrvatske U21 reprezentacije donosi novi optimizam među navijačima i nogometnim stručnjacima. S Ivicom Olićem na čelu, očekivanja su velika, a pred njim su izazovi koji će testirati njegove trenerske sposobnosti. Svi se nadaju da će Olić uspjeti vratiti reprezentaciju na pobjednički put i osigurati plasman na Europsko prvenstvo 2025.

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati