Samo zabava...

Cijena kave u Austriji negdje i šest eura, mnogi se pitaju je li to normalna cijena

profile-picture
Redakcija
Cijena kave u Austriji negdje i šest eura, mnogi se pitaju je li to normalna cijena

I dok ponovno slušamo kako su cijene na hrvatskoj obali skupe, građani Austrije imaju sve više problema s cijenama u državi u kojoj žive. U posljednje vrijeme sve je više pritužbi kako su u vremenima inflacije cijene nekih osnovnih stvari “otišle u nebo”. Jedan takav primjer je i kava. Naime, u Beču, ali i u nekim drugim gradovima i poznatim odredištima cijena omiljenog napitka doseže nevjerojatnih šest eura (Beč – prvi kotar, Salzburg…).

Na društvenim mrežama (Twitter) mnogi sada raspravljaju kako je moguće da popularni “Melange” košta skoro pa nevjerojatnih šest eura, a samo prije nekoliko godina na istim mjestima cijena istog napitka bila je nerijetko ispod granice od četiri eura.

Mnogi se isto tako pitaju je li moguće uopće doći do vrijednosti kave s mlijekom od šest eura, bez obzira na lokaciju. Jedan od korisnika Twittera se našalio da su u prvom bečkom kotaru zrna kave vjerojatno pozlaćena.

Bilo kako bilo, ne možemo ne primijetiti kako su cijene kave i u malim, lokalnim kafićima daleko od centra igra u posljednje vrijeme jako porasle. Opravdano ili ne, ostaje nam tek da vidimo. Vrijeme će najbolje pokazati.

Preuzeto s : Kroativ.at

foto: Pixabay

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati