Samo zabava...

Austrija: Velike promjene na AMS-u: Prijave će biti digitalizirane

profile-picture
Redakcija
Austrija: Velike promjene na AMS-u: Prijave će biti digitalizirane

Prijave za naknadu za nezaposlene i komunikacija zaposlenika AMS-a s korisnicima ubuduće će se moći odvijati i elektroničkim putem. Osobe kojima to nije moguće još uvijek svoju prijavu mogu predati osobno.

Prema zakonu koji je danas usvojen u Nacionalnom vijeću uz glasove ÖVP-a, Zelenih i NEOS-a, osobni posjeti trebali bi biti obvezni samo pri prvoj prijavi ili pri ponovnoj prijavi nakon više od dvije godine.

Općenito, komunikacija zaposlenika AMS-a s korisnicima i aplikacijama ubuduće bi se prvenstveno trebala odvijati elektroničkim putem. Nezaposlene osobe bi ubuduće također trebale biti obvezne provjeravati račune u komunikacijskom sustavu AMS-a najmanje dva radna dana tjedno.

Dokumenti će se ubuduće smatrati dostavljenima čim dospiju u elektronički pristupni prostor nezaposlene osobe. Nova pravila trebala bi stupiti na snagu 1. srpnja 2025. kako bi se AMS-u omogućila tehnička priprema.

Promjene u SPÖ i FPÖ izazivaju kritike. Ljudi koji nemaju pristup digitalnim sadržajima bili bi “uvrijeđeni” i isključeni, rekao je zastupnik SPÖ-a Alois Stöger tijekom rasprave u parlamentu.

FPÖ je također govorio o “potpuno krivom putu”. Osobe koje ostaju bez posla posebno su ranjiva skupina, zbog čega je potreban i društveni kontakt, rekla je glasnogovornica liberalnog društva Dagmar Belakowitsch.

Izvor: Kroativ.at Foto: kroativ.at

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati