Samo zabava...

Spajanje obitelji u Austriji: Otkazano puno termina za vize

profile-picture
Redakcija
Spajanje obitelji u Austriji: Otkazano puno termina za vize

Ministarstva unutarnjih poslova i vanjskih poslova ponovno otvaraju brojne slučajeve u vezi sa spajanjem obitelji u području azila. Pogođeno je oko tisuću članova obitelji za koje je Savezni ured za azil već dao pozitivan odgovor, izvijestio je danas Ö1-Morgenjournal.

Udruga Koordinacija za azil sumnja je motivirano predizbornom kampanjom. Austrijska veleposlanstva otkazala su stotinjak već dogovorenih termina za izdavanje viza, rekao je glasnogovornik Koordinacijske udruge za azil Lukas Gahleitner-Gertz. Obično su pogođeni žene i djeca.

“Ovdje govorimo o vjerojatno tri do četiri stotine ljudi. Ali to je samo procjena. Broj neprijavljenih slučajeva već je puno veći”, rekla je Gahleitner-Gertz. Prema koordinaciji za azil, oko desetak veleposlanstava vjerojatno će biti pogođeno – posebno ona za Siriju u Bejrutu, ona u Istanbulu, Teheranu i u afričkim zemljama, piše orf.at.

Prema Koordinaciji za azil, termin u veleposlanstvu prethodno se smatrao dokazom da je Savezni ured za useljeništvo i azil već u potpunosti ispitao slučaj. Veleposlanstvo je tada obaviješteno da se viza može izdati, rekla je Gahleitner-Gertz.

Savezni ured za azil poziva se na nova testiranja

Ministarstvo vanjskih poslova je za Ö1 razgovaralo o odgodama. Gerhard Karner (ÖVP) je na Vijeću ministara unutarnjih poslova EU-a u Luksemburgu govorio o “vrsti mrežnog kvadrata” jer je bilo krivotvorina. Kancelar Karl Nehammer (ÖVP) odbacio je optužbe za političku motivaciju.

Savezni ured za useljeništvo i azil opravdao je otkazivanje termina time da će ponovno biti otvoreni slučajevi za oko tisuću ljudi. Prema informacijama iz Federalnog ureda, postoje nedoumice oko dokumenata iz Sirije, poput rodnih i vjenčanih listova.

Ministarstvo unutarnjih poslova istaknulo je da je kancelar ÖVP-a Nehammer već prije mjesec dana najavio provjere pojačanim testiranjem DNK. Postoji sumnja na korupciju među lokalnim sirijskim vlastima, navodi se.

Za koordinaciju azila, pojedinačni testovi su legitimni ako postoje sumnje. Međutim, nevladina organizacija vidi otkazivanje termina u velikim razmjerima kao vjerojatnije politički motivirano.

Visoki povjerenik UN-a za izbjeglice (UNHCR) pozvao je u međuvremenu da se više ne otežava spajanje obitelji izbjeglica.

Izvor: Kroativ.at

foto: Pixabay

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati