Samo zabava...

Njemačka: Inflacija na najnižoj razini u gotovo tri godine!

profile-picture
Redakcija
Njemačka: Inflacija na najnižoj razini u gotovo tri godine!

Dobar znak za potrošače: Međugodišnja stopa inflacije u Njemačkoj spustila se na 2,5% u veljači, što je najniža razina u gotovo tri godine, prema podacima Saveznog ureda za statistiku. To znači da se poskupljenja usporavaju, što je dobra vijest za potrošače koji su se u posljednjih nekoliko mjeseci suočili s rastom cijena.

Pad cijena energije i hrane: Glavni čimbenici spuštanja inflacije su pad cijena energije (za 2,9%) i usporavanje rasta cijena hrane (na 0,9%). Cijene hrane su u siječnju rasle 3,8%, što pokazuje značajno usporavanje u samo jednom mjesecu.

Trend spuštanja se nastavlja: Inflacija je u siječnju iznosila 2,9%, a u prosincu 3,7%, što pokazuje da se trend spuštanja inflacije nastavlja već nekoliko mjeseci.

Uskoro i u eurozoni? Njemačka je najveća ekonomija u eurozoni, pa bi spuštanje inflacije u ovoj zemlji moglo biti pokazatelj da se slična tendencija može očekivati i u ostalim dijelovima eurozone.

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati