Samo zabava...

Čovječe ne ljuti se: Igrali smo krivo cijeli život!

profile-picture
Redakcija
Čovječe ne ljuti se: Igrali smo krivo cijeli život!

Tko od vas nije igrao “čovječe ne ljuti se”? Ova legendarna društvena igra pratila je djetinjstvo mnogima od nas, a i danas se rado igra u obiteljskom krugu. No, znali ste li da smo svi igrali krivo?

Prema službenim pravilima tvrtke “Schmidt Spiele”, figure se na početku igre ne moraju bacati šesticu da bi se došle na početno polje! Umjesto toga, svaki igrač može staviti jednu figuru na A polje svoje boje odmah na početku igre.

Ovo pravilo, uvedeno 1950. godine, značajno olakšava početak igre i čini je dinamičnijom. Mnogi online verzije igre “Ne ljuti se” već koriste ovo pravilo, a sad se i vi možete pridružiti revoluciji u svijetu društvenih igara!

Evo nekoliko savjeta za korištenje novog pravila:

  • Iskoristite ovu prednost da biste brzo napredovali u igri. Dok se ostali igrači bore da bace šesticu, vi možete odmah krenuti s napadom.
  • Razmislite o strategiji. Postavljanje figure na A polje može vam dati taktičku prednost, ali budite oprezni da ne ostavite figure izložene napadima.
  • Prilagodite se situaciji. U nekim slučajevima, možda će biti bolje ne koristiti ovo pravilo, ovisno o rasporedu figura na ploči.

Igrajte “Ne ljuti se” na novi način i uživajte u zabavnim i uzbudljivim partijama s obitelji i prijateljima!

Dodatne napomene:

  • Mnogi će se vjerojatno opirati promjenama i nastaviti igrati na “stari” način. To je u redu! Najvažnije je da se zabavite.
  • Ako igrate s djecom, možete im objasniti novo pravilo i pustiti da sami odluče žele li ga koristiti.
  • Ova promjena pravila može dovesti do novih strategija i taktika u igri. Budite kreativni i istražite nove načine pobjede!

A vi, znali ste za ovo pravilo? Igrat ćete “čovječe ne ljuti se” drugačije od sada?

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati