Samo zabava...

Ne mogu se obraniti od žena! Pod stalnim su pritiskom!

profile-picture
Redakcija
Ne mogu se obraniti od žena! Pod stalnim su pritiskom!

Jedno pleme u amazonskoj prašumi postalo je viralno zbog neobičnog omjera spolova i načina života. U ovom plemenu živi 3.000 žena i samo sedam muškaraca. Ovaj neobični matrijarhat karakteriziraju stroga pravila i jedinstvena društvena struktura.

Muškarci u ovom plemenu imaju samo jedan zadatak – razmnožavanje. Zbog malog broja, pošteđeni su svih ostalih poslova, a žene im daju bijele crve kako bi ih održale fizički aktivnima. Zanimljivo je da su posebno cijenjeni muškarci s velikim stražnjicama i trbuhom, jer se vjeruje da imaju bolje gene za razmnožavanje.

Žene u plemenu vezuju vrpce oko ruku muškaraca kao simbol ljubavi i vlasništva. Ova vrpca pokazuje da određena žena posjeduje muškarca tog dana. Ova praksa dodatno osnažuje matrijarhalnu strukturu plemena.

Muškarci često spavaju na drveću kako bi se zaštitili od žena koje ih neprestano traže za intimne odnose, što dodatno iscrpljuje njihovu snagu. Među sedam muškaraca, jedan je starac, a jedan je 13-godišnji dječak, dok su ostali uglavnom djeca, što dodatno otežava razmnožavanje.

Ova neobična zajednica izazvala je mnogo pažnje i rasprava na društvenim mrežama, pružajući uvid u život u plemenu gdje vladaju žene i gdje su muškarci svedeni na ulogu reproduktivnih partnera.

Izvor: Jutarnji.hrŽena.rsN1Telegraf.rsIndex.hr

foto: Pixabay ( daschwambo)

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati