Samo zabava...

Nostalgija bend predstavlja novu pjesmu “Zbogom Croatio moja”: Pjesma o emigraciji i čežnji za domovinom

profile-picture
Redakcija
Nostalgija bend predstavlja novu pjesmu “Zbogom Croatio moja”: Pjesma o emigraciji i čežnji za domovinom

Zlatko, osnivač i tekstopisac Nostalgija benda, napisao je pjesmu “Zbogom Croatio moja” 2022. godine. Inspiraciju za pjesmu pronašao je u razgovorima i susretima s brojnim Hrvatima koji su morali napustiti domovinu u potrazi za boljim životom.

“Mnogo sam ljudi upoznao na svirkama koji su mi pričali o svojim iskustvima emigracije,” kaže Zlatko. “Svi su oni istaknuli kako im nije bilo lako napustiti Hrvatsku i započeti život u tudjini. Njihove priče su me duboko dirnule i potaknule me da napišem ovu pjesmu.”

Pjesma “Zbogom Croatio moja” govori o boli i čežnji za domovinom, kao i o teškoćama prilagodbe životu u tudjoj zemlji. Biserka Papec, pjevačica Nostalgija benda, sjajno je interpretirala pjesmu, unoseći u nju vlastita iskustva emigracije.

“I sama sam krajem 90-ih godina napustila svoje rodno mjesto,” kaže Biserka. “Pjesma ‘Zbogom Croatio moja’ me je duboko dirnula i bilo mi je lako prenijeti te emocije u izvedbu.”

Nostalgija bend je pjesmu “Zbogom Croatio moja” snimio kao poklon svima Hrvatima koji su raspršeni po svijetu.

  • Pjesmu “Zbogom Croatio moja” možete poslušati na YouTube: https://youtu.be/h01GaA2qwAY?si=rm3Pk88aNYdOO7jh.

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati