Samo zabava...

Proljeće je procvalo u Splitu: Otvoren 47. Praznik cvijeća “Marulićev cvit”

profile-picture
Redakcija
Proljeće je procvalo u Splitu: Otvoren 47. Praznik cvijeća “Marulićev cvit”

Split, 20. ožujka 2024. – Sinoć je u Dioklecijanovim podrumima svečano otvoren 47. Praznik cvijeća pod nazivom “Marulićev cvit – Split”, u znaku buđenja prirode i šarenog cvjetnog spektakla.

Manifestacija se održava na dvije lokacije: na Rivi i Voćnom trgu od 16. do 24. ožujka, te u podrumima Dioklecijanove palače od 20. do 26. ožujka.

Za ovu čarobnu cvjetnu simfoniju zadužen je priznati florist Simon Ogrizek, uz čiju kreativnu viziju i talent pedesetak cvjećara iz Hrvatske, Poljske, Mađarske, Italije, Slovenije i Kine pretvara prostor u pravu oazu cvijeća.

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak na ceremoniji otvaranja istaknuo je: “Pomaknuli smo ovu manifestaciju na prvi dan proljeća kako bismo obilježili buđenje prirode, kićenje okućnica i balkona. Ovo je jedan lijepi događaj i hvala svima koji su ga stvorili u našem Splitu.”

“Marulićev cvit – Split” nudi mnoštvo atrakcija za sve ljubitelje cvijeća. Posjetitelji mogu uživati u raskošnim cvjetnim aranžmanima, sudjelovati u radionicama i edukacijama o cvijeću, te kupovati sadnice i cvjetne dekoracije.

Osim estetskog užitka, Praznik cvijeća ima i humanitarnu notu. Dio prihoda od prodaje cvijeća bit će doniran udrugama koje se bave brigom o djeci.

Stoga, svi koji žele uživati u čarima proljeća i prepustiti se ljepoti cvijeća, pozvani su da posjete “Marulićev cvit – Split”.

Željka Tokic

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati