Samo zabava...

Revolucionarna urbana mobilnost: predstavljen hrvatski robotaksi Verne

profile-picture
Redakcija
Revolucionarna urbana mobilnost: predstavljen hrvatski robotaksi Verne

Uzbudljive vijesti dolaze iz Hrvatske – jučer je u Rimac Kampusu u Kerestincu otkriven dizajn i koncept autonomnog vozila Verne, koji obećava revolucionirati urbanu mobilnost. Ovaj inovativni projekt, koji će se prvi put pokrenuti u Zagrebu 2026. godine, predstavlja sinergiju tehnologije, dizajna i održivosti.

Vizija Budućnosti u Rimac Kampusu

Na ekskluzivnom događaju u novom Rimac Kampusu, trojica suosnivača Vernea – Mate Rimac, Marko Pejković i Adriano Mudri – predstavili su svoju viziju budućnosti urbane mobilnosti. Mate Rimac, poznat po svojim inovacijama u automobilskoj industriji, zajedno s Pejkovićem, glavnim izvršnim direktorom Vernea, i Mudrijem, dizajnerom Nevere, otkrili su detalje o jedinstvenom dizajnu i funkcionalnostima novog autonomnog vozila.

Tri Ključna Elementa Ekosustava

Verneov ekosustav urbane autonomne mobilnosti temelji se na tri ključna elementa:

  1. Potpuno autonomno električno vozilo: Verne je dizajniran kao sigurno i udobno vozilo, izgrađeno na platformi koja je u potpunosti prilagođena autonomnoj vožnji. Lišen je kompromisa postojećih vozila koja su prilagođena vozačima, što ga čini jedinstvenim na tržištu.
  2. Mobility Service Platform (MSP): Softverska platforma uključuje korisničku aplikaciju za naručivanje vožnje i upravljanje cijelom uslugom. Korisnici će moći personalizirati vozilo prema svojim željama, od osvjetljenja do mirisa, stvarajući osjećaj kao da posjeduju vozilo.
  3. Infrastruktura: U svakom gradu gdje će Verne biti dostupan, postojat će specijalizirana infrastruktura nazvana Mothership. Ova infrastruktura omogućit će svakodnevno održavanje, čišćenje i punjenje vozila, osiguravajući sigurno i čisto iskustvo za korisnike.

Verne – Novo Lice Autonomne Vožnje

Verne se izdvaja na tržištu po svojoj jedinstvenoj kombinaciji dizajna i tehnologije. Bez upravljača i papučica, ovo vozilo je potpuno autonomno, omogućujući korisnicima da se usredotoče na druge aktivnosti tijekom vožnje. Partnerstvo s Mobileyeom, globalnim liderom u autonomnoj vožnji, osigurava da Verne može voziti u dinamičnom gradskom prometu, prilagođavajući se različitim uvjetima vožnje.

Usluga Za Svakoga

Jedna od najznačajnijih prednosti Vernea je njegova pristupačnost i personalizacija. Mate Rimac naglašava da cilj nije biti prvi, već pružiti savršeno korisničko iskustvo. Verne obećava sigurnost, pouzdanost i udobnost koja nadmašuje čak i luksuzne limuzine, po pristupačnoj cijeni. “Naša će usluga korisnicima pružiti mnogo više od samog prijevoza od točke A do točke B. Tijekom vožnje imat ćete više slobodnog vremena koje ćete moći iskoristiti za razmišljanje, opuštanje, učenje ili rad,” rekao je Rimac.

Budućnost Mobilnosti

Verne transformira koncept vožnje, pretvarajući vrijeme provedeno u vozilu u priliku za osobni rast i uživanje. S planiranim lansiranjem u Zagrebu 2026. godine, Verne obećava obogatiti živote korisnika i postaviti nove standarde u urbanoj mobilnosti.

U svijetu gdje tehnologija sve više ulazi u naš svakodnevni život, Verne je korak naprijed prema budućnosti gdje je mobilnost ne samo praktična, već i inspirativna.

Izvor: Bug.hr

Foto: Facebook (Uzivo s hrvatskih prometnica)

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati