Samo zabava...

Tko je Josip Mayer?

profile-picture
Redakcija
Tko je Josip Mayer?

U Stuttgartu živi hrvatski iseljenik s bogatom životnom pričom. Njegovo ime je Josip Mayer, a u Mercedesu je stekao zvanje mehaničara, radeći u probnom razvojnom odjeljenju motornih djelova sve do mirovine.

Uz dugogodišnju karijeru mehaničara, gospodin Mayer je bio aktivan u očuvanju hrvatske kulture. Bio je dugogodišnji član Hrvatske kulturne zajednice Stuttgart i HKSU Zrinski Waiblingen.

Njegova strast prema pisanju datira još iz doba suradnje s Večernjim listom. Ta strast ga i danas prati u slobodnom vremenu kada piše članke, priče, reakcije i pjesmice o životu iseljenika. Njegove radove možete pronaći u raznim iseljeničkim medijima, portalima, mjesečnicima i magazinima. Osim toga, vodi i vlastiti blog.

Josip Mayer je u braku sa suprugom već 55 godina, što je dokaz dugotrajne ljubavi i predanosti. Njihova sretna obitelj je inspiracija svima oko njih.

Ovaj iseljenik iz Stuttgarta svojim primjerom pokazuje da je život ispunjen radom, kulturom i kreativnošću. Njegova strast prema mehanici i pisanju ostavila je trag u hrvatskoj iseljeničkoj zajednici.

Ovaj članak za cilj ima predstaviti životni put i rad iseljenika iz Stuttgarta, s naglaskom na njegovu profesionalnu karijeru i doprinos očuvanju hrvatske kulture.

Ukratko, Josip Mayer je osoba koja je svojim radom, strašću i predanošću obogatila svoju zajednicu i ostavila naslijeđe koje će se pamtiti još dugo vremena.

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati