Samo zabava...

EURO 2024 u Njemačkoj: najnovije informacije iz kampova

profile-picture
Redakcija
EURO 2024 u Njemačkoj: najnovije informacije iz kampova

EURO 2024 je pred nama, a Njemačka je domaćin ovog prestižnog nogometnog turnira. Počevši od 14. lipnja do 14. srpnja, turnir će okupiti najbolje europske reprezentacije koje će se boriti za titulu prvaka Europe. Donosimo vam najnovije informacije o pripremama, rasporedu i očekivanjima za ovo uzbudljivo natjecanje.

Otvaranje Turnira

EURO 2024 započinje utakmicom između Njemačke i Škotske koja će se odigrati 14. lipnja u Allianz Areni u Münchenu. Njemačka, kao domaćin, automatski se kvalificirala za turnir i smještena je u grupu A zajedno sa Škotskom, Mađarskom i Švicarskom​​.

Njemačka Reprezentacija

Njemački izbornik Julian Nagelsmann potvrdio je konačni popis od 26 igrača. Manuel Neuer će biti prvi vratar, dok će Ilkay Gündoğan nositi kapetansku traku. Među ključnim igračima su i Kai Havertz, Florian Wirtz te Toni Kroos. Njemačka će igrati u formaciji 4-2-3-1, s naglaskom na čvrstu obranu i kreativnu igru u napadu​​.

Hrvatska Reprezentacija

Hrvatska je smještena u grupu B zajedno sa Španjolskom, Albanijom i Italijom. Prva utakmica Hrvatske je protiv Španjolske 15. lipnja u Berlinu, zatim slijedi susret s Albanijom 19. lipnja u Hamburgu, te posljednja utakmica grupne faze protiv Italije 24. lipnja u Leipzigu​.

Izbornik Zlatko Dalić također je potvrdio konačni popis igrača. Među najvažnijim igračima su Luka Modrić, koji bi mogao odigrati svoj deveti veliki međunarodni turnir, te Joško Gvardiol, jedan od najboljih mladih braniča u Europi. Ostali ključni igrači uključuju Matea Kovačića, Marcela Brozovića i Andreja Kramarića​​.

Pripreme i Logistika

Hrvatska reprezentacija smještena je u kampu u Neuruppinu, blizu Berlina. Ova lokacija je odabrana zbog svoje blizine stadionima gdje će Hrvatska igrati svoje utakmice grupne faze. Kamp uključuje resort Mark Brandenburg i Volksparkstadion, koji pružaju optimalne uvjete za pripreme tima​​.

Očekivanja i Ambicije

Njemačka i Hrvatska, kao i mnoge druge reprezentacije, ulaze u turnir s visokim očekivanjima. Njemačka se nada da će iskoristiti prednost domaćeg terena, dok Hrvatska želi ponoviti uspjeh s prethodnih svjetskih prvenstava. Obje reprezentacije imaju kvalitetu i iskustvo potrebno za dubok ulazak u turnir, a navijači s nestrpljenjem iščekuju prve utakmice​​.

Izvori:

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati