Samo zabava...

Maskota europskog prvenstva u nogometu 2024: Upoznajte Albärta!

profile-picture
Redakcija
Maskota europskog prvenstva u nogometu 2024: Upoznajte Albärta!

Europsko prvenstvo u nogometu 2024. godine, koje će se održati u Njemačkoj, ima novu maskotu – simpatičnog medvjedića Albärta. Ime maskote odabrano je putem glasovanja među korisnicima UEFA-ine web stranice i školske djece diljem Europe, a inspirirano je njemačkom riječju za medvjeda, “Bär”​.

Tko je Albärt?

Albärt je službena maskota UEFA EURO 2024 i predstavlja medvjedića u nogometnoj opremi, koji je osmišljen kako bi potaknuo djecu diljem Europe da budu aktivna i razviju ljubav prema nogometu. Ovaj prijateljski medvjedić napravljen je s ciljem da inspirira mlađe generacije na zdrav i aktivan način života kroz igru nogometa​​.

Misija i aktivnosti

Maskota Albärt će sudjelovati u kampanji #MakeMoves, koja ima za cilj potaknuti djecu na fizičku aktivnost i timski duh. Djeca će moći kreirati vlastite nogometne vještine i proslave, koje će se potom pretvoriti u animacije maskote koristeći najmoderniju tehnologiju snimanja pokreta. Također, Albärt će voditi edukativne video serije u suradnji s europskim influencerima, pokrivajući teme kao što su trening, prehrana i dobrobit​.

Povijest i predstavljanje

Albärt je prvi put predstavljen njemačkim navijačima prije prijateljske utakmice Njemačke protiv Kolumbije u lipnju 2023. godine u Gelsenkirchenu. Uz to, posjetio je osnovne škole kako bi iznenadio i razveselio djecu, čime je započeo svoju misiju širenja ljubavi prema nogometu među najmlađima​

Philipp Lahm, direktor turnira UEFA EURO 2024, naglasio je važnost poticanja dječje mašte i uživanja u nogometu kroz lik maskote, dok je Celia Šašić, ambasadorica turnira, istaknula kako je važno rano početi graditi temelje za pokret, igru i timski duh​.

Foto: Facebook Uefa Euro 2024

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati