Samo zabava...

Münchenski nogometni stadion u duginim bojama i pink dresovi!

profile-picture
Redakcija
Münchenski nogometni stadion u duginim bojama i pink dresovi!

Njemačka nogometna reprezentacija otkrila je svoje nove dresove za Euro 2024, uključujući inovativni ružičasti dres koji je izazvao različite reakcije među navijačima i stručnjacima. Novi dizajn, koji kombinira tradicionalne boje njemačke zastave s modernim elementima, simbolizira raznolikost i novu generaciju nogometnih obožavatelja.

Moderni Dizajn s Porukom Raznolikosti

Novi dresovi, koje je dizajnirao Adidas, predstavljaju hrabru promjenu u odnosu na klasične bijele dresove koje tradicionalno nosi njemačka reprezentacija. Ružičasti i ljubičasti tonovi predstavljaju novu generaciju i raznolikost, što je naglašeno u službenoj najavi dresova. Florian Wirtz, mladi igrač Bayer Leverkusena, izjavio je da je domaći dres klasičan i reprezentativan, dok je gostujući dres “jako cool” i nesvakidašnji​ (Epoha)​.

Kontroverze oko Dizajna

Usprkos pozitivnim reakcijama na hrabri dizajn, dresovi su također izazvali kontroverze. Naime, font korišten za brojeve na dresovima podsjeća na nacističke simbole, što je izazvalo negativne reakcije u javnosti. Posebno problematičan bio je broj 44, koji u određenim kombinacijama izgleda kao oznaka zloglasne SS formacije iz Drugog svjetskog rata. Zbog toga je Adidas odlučio povući broj 44 iz prodaje kako bi izbjegao daljnje kritike i nesporazume​ (tportal.hr)​​ (SPORTSPORT)​.

Podijeljeni Komentari

Reakcije na nove dresove su podijeljene. Dok jedni pohvaljuju inovativan pristup i simboliku koja stoji iza dizajna, drugi smatraju da su ružičasti tonovi previše neuobičajeni za njemačku reprezentaciju. Kritike su usmjerene i prema izboru fonta za brojeve, što je dodatno podiglo prašinu oko predstavljanja novih dresova.

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati