Samo zabava...

Najnovije vijesti iz Berlina

profile-picture
Redakcija
Najnovije vijesti iz Berlina

Berlin danas živi u znaku nogometa, gdje će se odigrati jedan od najiščekivanijih susreta UEFA EURO 2024 – utakmica između Hrvatske i Španjolske. Ovaj spektakularni duel će se održati na Olimpijskom stadionu u Berlinu, s početkom u 18:00 sati po lokalnom vremenu. Utakmica označava početak grupne faze za obje reprezentacije u izazovnoj Grupi B, koja također uključuje Italiju i Albaniju​​.

Atmosfera u Berlinu

Grad je preplavljen navijačima iz Hrvatske i Španjolske, koji su stigli u velikom broju kako bi podržali svoje timove. Berlin je već nekoliko dana u nogometnoj groznici, a navijači su ispunili ulice i trgove svojim pjesmama i zastavama. Navijači Hrvatske posebno su optimistični nakon nedavnih pobjeda njihove reprezentacije u prijateljskim utakmicama protiv Sjeverne Makedonije i Portugala​​.

Pripreme i Izjave Trenera

Trener Hrvatske Zlatko Dalić istaknuo je važnost solidne obrane i kompaktne igre protiv jakog španjolskog tima. “Moramo biti kompaktni i znati što želimo u svakom trenutku. Do sada nismo trenirali prekide, ali ćemo raditi na tome. Naš glavni cilj je prolazak iz grupe; idemo korak po korak,” rekao je Dalić​ ​.

S druge strane, španjolski tim, pod vodstvom trenera Luisa de la Fuentea, dolazi s jakim sastavom unatoč izostanku nekih ključnih igrača kao što su Gavi i Marco Asensio. Njihov tim uključuje zvijezde poput Pedrija, Rodrija i Danija Carvajala, koji će igrati ključne uloge na utakmici​​.

Povijest rivalstva

Rivalstvo između Hrvatske i Španjolske ima bogatu povijest, uključujući dramatičnu utakmicu na Euro 2020 kada je Španjolska pobijedila s 5-3 nakon produžetaka. Nedavni susret ovih dviju reprezentacija bio je u finalu Lige nacija 2023. godine, gdje je Španjolska odnijela pobjedu nakon izvođenja jedanaesteraca​​.

Ključni igrači i taktike

Za Hrvatsku, ključni igrači poput Luke Modrića i Ivana Perišića će biti od presudnog značaja za ishod utakmice. Njihovo iskustvo i vještine u sredini terena i napadu bit će ključni za probijanje španjolske obrane. Španjolska će se oslanjati na svoju discipliniranu obranu i kreativnost u sredini terena, gdje Pedri i Rodri imaju zadatak kontrolirati igru​​.

Foto: Demi media group

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati