Samo zabava...

Apple službeno objavljuje: Web-aplikacije neće biti dostupne na početnom zaslonu u Europskoj uniji

profile-picture
hatrix
Apple službeno objavljuje: Web-aplikacije neće biti dostupne na početnom zaslonu u Europskoj uniji

Apple je nedavno izdao službenu izjavu kojom obavještava korisnike u Europskoj uniji da neće podržavati web-aplikacije na početnom zaslonu njihovih uređaja. Ova odluka predstavlja značajan korak u strategiji tvrtke i ima potencijalne implikacije za korisnike koji su se oslanjali na ovu funkcionalnost.

Izjava Applea dolazi uslijed nastojanja tvrtke da prilagodi svoje prakse prema lokalnim zakonima i regulativama u Europskoj uniji. Ovo uključuje i pravila koja se odnose na konkurenciju i pravila tržišnog natjecanja koja su prošla kroz temeljite revizije.

Osim toga, odluka također može biti povezana s nedavnim istraživanjima Europske komisije o praksama tehnoloških divova u vezi s konkurencijom i zaštitom potrošača.

Korisnici su, do sada, imali mogućnost dodavanja web-aplikacija na početni zaslon svog uređaja, što je pružalo brz pristup omiljenim internetskim sadržajima. Međutim, s najnovijom objavom, ova mogućnost više neće biti podržana.

Iz Applea su istaknuli kako će se fokusirati na unapređenje postojećih funkcionalnosti i pružanje najboljeg iskustva korisnicima unutar okvira novih regulativa. Tvrtka također obećava daljnje inovacije koje će poboljšati kvalitetu korištenja njihovih proizvoda u skladu s europskim zakonodavstvom.

Ova najava dolazi u vrijeme kad tehnološki divovi pažljivo prate promjene u zakonodavstvu i nastoje prilagoditi svoje poslovne modele kako bi ostali usklađeni s regulatornim zahtjevima. S obzirom na važnost Applea na globalnoj razini, ova promjena u politici može imati značajan utjecaj na način na koji korisnici u Europskoj uniji interagiraju s web-aplikacijama na svojim uređajima.

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati