Samo zabava...

Raskid suradnje između Huaweija i Porsche Design studija nakon lansiranja Honor pametnog telefona

profile-picture
hatrix
Raskid suradnje između Huaweija i Porsche Design studija nakon lansiranja Honor pametnog telefona

Vijest o prekidu suradnje između tvrtke Huawei i studija Porsche Design dolazi nakon što je Honor predstavio svoj prvi pametni telefon u Porsche verziji.

Suradnja između tvrtke Huawei i studija Porsche Design počela je 2016. godine u području pametnih telefona (Mate serija) i pametnih satova (GT serija) te je službeno završena 30. lipnja prošle godine. Ovu informaciju je potvrdio njemački studio, označivši kraj dugogodišnjeg partnerstva ova dva brenda.

“Da, možemo potvrditi da se uspješna suradnja između Huawei i Porsche Design studija u području pametnih telefona s Mate serijom i u području pametnih satova s GT serijom, započeta 2016. godine, okončala 30. lipnja 2023. godine”, istaknuo je studio u izjavi za portal Android Authority.

Iako su neki modeli telefona, poput Huawei Mate 10 Porsche Design, imali manje uspjeha, drugi su se isticali dodatnim funkcijama. Primjerice, Mate RS Porsche Design iz 2018. godine razlikovao se od Huawei P20 po tome što je nudilo dva skenera otiska prsta, bežično punjenje, QHD+ ekran i dva punjača u paketu.

Porsche Design studio, osnovan od strane osobe odgovorne za dizajn čuvenog prvog sportskog automobila Porsche 911, debitirao je na tržištu mobilnih telefona dizajnirajući nekoliko modela prije suradnje s tvrtkama poput Huawei. Nakon prekida partnerstva s Huawei, studio sada surađuje s Honorom, bivšim ogranakom Huawei, sada samostalnom tvrtkom.

Honorova suradnja s Porsche Design studijem započela je s modelom sklopivog pametnog telefona Honor Magic V2 RSR Porsche Design, koji je donio novi dizajn, prošireni prostor za pohranu i olovku u paketu. Ipak, visoka cijena i prošlogodišnji vodeći čip mogli bi utjecati na percepciju potrošača takvih modela. Očekuje se da će budući Honor Porsche Design modeli donositi dodatne funkcije uz višu cijenu.

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati