Samo zabava...

420 radnika u Bavarskoj dobiva otkaz!

profile-picture
Redakcija
420 radnika u Bavarskoj dobiva otkaz!

Automobilski dobavljač Preh GmbH najavio je ukidanje 420 radnih mjesta u svom pogonu u Bad Neustadtu an der Saale, Bavarska, kao odgovor na izazove u tržišnom okruženju i promjene u automobilskoj industriji.

Razlozi za ukidanje radnih mjesta

Preh se suočava s teškoćama u održavanju profitabilnosti uslijed pada potražnje i promjena u industriji prema električnim vozilima. Unatoč ostvarenom prometu od 1,69 milijardi eura u 2023. godini, kompanija nije uspjela postići ciljeve zbog slabijih rezultata u segmentu e-mobilnosti​ (Preh)​​ (Preh)​.

Reakcije i posljedice

Ovaj potez izazvao je zabrinutost među zaposlenicima i lokalnom zajednicom, s obzirom na to da je Preh jedan od većih poslodavaca u regiji. Sindikati i radnički predstavnici pozvali su na pregovore kako bi se ublažile posljedice za radnike koji će biti pogođeni ovim mjerama​​.

Podrška zaposlenicima

Preh je najavio da će raditi na podršci zaposlenicima kroz programe prekvalifikacije i pomoć u pronalasku novih poslova. Kompanija se obvezala na transparentnu komunikaciju i suradnju sa socijalnim partnerima kako bi se proces restrukturiranja proveo što bezbolnije​.

Restrukturiranje u Prehu reflektira šire promjene u automobilskoj industriji koja se sve više usmjerava na električna vozila i nove tehnologije. Dok je ovo težak trenutak za zaposlenike u Bad Neustadtu, koraci koje poduzima Preh imaju za cilj osigurati dugoročnu održivost kompanije i prilagodbu novim tržišnim uvjetima.

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati