Samo zabava...

Kaos na Marienplatzu i zatvaranje fan zone u Münchenu zbog sigurnosnih razloga (FOTO)

profile-picture
Redakcija
Kaos na Marienplatzu i zatvaranje fan zone u Münchenu zbog sigurnosnih razloga (FOTO)

Na dan otvaranja UEFA EURO 2024, Münchenski Marienplatz i fan zona u Olympiaparku suočili su se s ozbiljnim sigurnosnim izazovima zbog velikog broja navijača koji su došli pratiti utakmicu između Njemačke i Škotske, održanu 14. lipnja.

Kaos na Marienplatzu

Marienplatz, centralni trg Münchena, postao je glavno okupljalište za tisuće navijača prije i nakon utakmice. Atmosfera je bila vrlo napeta, s povremenim sukobima i nesuglasicama među navijačima. Prevelik broj ljudi uzrokovao je zagušenja i probleme s kontrolom mase, što je zahtijevalo intervenciju policije kako bi se osigurala sigurnost prisutnih​​.

Privremeno zatvaranje Fan zone u Olympiaparku

S obzirom na veliki priljev navijača, fan zona u Olympiaparku, s kapacitetom od 25.000 ljudi, brzo je premašila svoje kapacitete. Organizatori su bili prisiljeni privremeno zatvoriti fan zonu oko 16 sati kako bi spriječili moguće nesreće i osigurali kontrolu nad situacijom. Ova mjera je poduzeta kako bi se izbjegli sigurnosni problemi i omogućila kontrolirana evakuacija viška ljudi​​.

Sigurnosne mjere i reakcija organizatora

Nakon zatvaranja, sigurnosni timovi su pažljivo pratili situaciju unutar fan zone. Kada se broj prisutnih smanjio, fan zona je ponovo otvorena kasnije tijekom dana, omogućujući navijačima da nastave uživati u događanjima i javnom praćenju utakmica na velikim ekranima postavljenim u zoni​​.

Program i aktivnosti

Fan zona u Olympiaparku nudi raznovrstan program uključujući koncerte, sportske aktivnosti, e-sport turnire, te gastronomske ponude iz cijelog svijeta. Navijači mogu uživati u javnom praćenju svih 51 utakmica na velikim ekranima, te sudjelovati u raznim interaktivnim sadržajima koje su pripremili sponzori​​.

Privremeno zatvaranje fan zone i kaos na Marienplatzu ističu važnost sigurnosnih mjera na velikim događanjima kao što je UEFA EURO 2024. Organizatori su pokazali brzinu i efikasnost u reakciji na prekoračenje kapaciteta, osiguravajući tako sigurnost svih prisutnih navijača.

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati