Samo zabava...

Njemačka odlučila uvesti cestrine za još jednu kategoriju vozila

profile-picture
Kroativ
Njemačka odlučila uvesti cestrine za još jednu kategoriju vozila

Nove promjene u Njemačkoj. Naime, Njemačka je proširila sustav plaćanja na autocestama od 1. srpnja 2024. Nova skupina vozila uključena je u plaćanje naknade. To je važna informacija, posebno zbog novčane kazne koja doseže više od 240 eura.

Vozači osobnih automobila i lakših vozila koriste autoceste besplatno. U slučaju kamiona, plaćanje je obveza i sada se taj program širi, prenosi kroativ.at.

Do sada su samo vozila s težinom od 7.5 tona ili više morala plaćati prolazak njemačkih autocesta. Lakši automobili vozili su se besplatno. Prag za plaćanje smanjio se 1. srpnja 2024. godine. Pokrivat će vozila s masom većom od 3.5 tone.

Veća masa nije karakteristična samo za kamione. Takva se vrijednost može primjenjivati i na, na primjer, velike kombije ili SUV-ove uvezene iz SAD-a, kao i kampere ili teža električna vozila. Nova skupina vozača počet će plaćati na autocestama, ali je istovremeno Njemačka smanjila cestarine za korištenje saveznih brzih cesta.

Vozila s masom od 3.5 do 7.5 tona plaćat će:

  • Euro 6 standard plaćat će 15.1 centi po kilometru,
  • Euro 5 standard (EEV 1 klasa) plaćat će 18.9 centi po kilometru,
  • Euro 4 standard plaćat će 20.1 centi po kilometru,
  • Euro 3 standard plaćat će 22.5 centi po kilometru,
  • Euro 2 standard plaćat će 24.4 centi po kilometru,
  • Euro 1 i 0 plaćat će 24.8 centi po kilometru

Cijene za vozila iznad 7.5 tona rastu. Plaćanje za njemačke autoceste vrši se s pomoću ugrađene jedinice, online plaćanja unaprijed ili putem posebnih terminala. Vozač koji ne plati cestarinu može dobiti kaznu do 240 eura ili, na primjer, kaznu upozorenja u iznosu od 40 eura. Ako su putovanja bez plaćanja kontinuir

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati