Samo zabava...

Njemačka: Putovanje vlakom postaje luksuz? Deutsche Bahn u problemima?

profile-picture
Redakcija
Njemačka: Putovanje vlakom postaje luksuz? Deutsche Bahn u problemima?

Putovanje vlakom u Njemačkoj trenutno je obilježeno štrajkovima, kašnjenjima i zatvaranjem ruta, a uskoro bi se moglo suočiti i s još jednim problemom: poskupljenjem karata.

Njemačka željeznica (Deutsche Bahn) suočena je s velikim financijskim poteškoćama. Prema internom dokumentu koji su dobili njemački mediji, Deutsche Bahn je u 2023. godini zabilježio neto gubitak od 2.4 milijarde eura, što je deset puta više nego u 2022. godini.

Zbog toga se planira značajno smanjiti ulaganje u modernizaciju željeznice. Umjesto planiranih 4.200 kilometara pruge do 2030. godine, obnovit će se samo 2.600 kilometara. Također će se smanjiti i izgradnja novih pruga.

Osim toga, Deutsche Bahn planira povećati naknade za korištenje kolosijeka i kolodvora, što bi moglo dovesti do poskupljenja međugradskih karata. Čak se spominje i ukidanje neekonomičnih IC linija.

Kako uštedjeti na putovanju vlakom?

Iako se karta za vlak u Njemačkoj možda uskoro skupiti, postoje i načini za uštedu:

  • Grupne karte: Putovanje vlakom u grupi od 6 ili više osoba košta samo 9,90 eura po osobi. Karte možete kupiti i s nepoznatim osobama na portalima za udruživanje.
  • Strane željezničke kompanije: Provjerite ponude stranih željezničkih kompanija koje nude rute kroz Njemačku. Njihove karte mogu biti jeftinije.

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati