Samo zabava...

Njemačka: Važna promjena u vezi bolovanja za milijune radnika!

profile-picture
Redakcija
Njemačka: Važna promjena u vezi bolovanja za milijune radnika!

Njemačka se sprema na značajnu promjenu u vezi bolovanja. Određena vrsta bolovanja uskoro će biti ukinuta za milijune radnika, a to će utjecati i na roditelje i na djecu.

Problem:

Trenutno su roditelji u Njemačkoj obvezni dobiti liječničku potvrdu za djecu do 12 godina starosti ako žele dobiti naknadu za bolovanje. To dovodi do nepotrebnog opterećenja ordinacija, a i za roditelje je to gubitak vremena i truda.

Strukovna udruga pedijatara i liječnika adolescenata (BVKJ) zalaže se za reformu koja bi omogućila roditeljima da sami odluče da li je dijete bolesno i da li mu je potrebna liječnička potvrda za bolovanje.

Reforma bi imala mnoštvo prednosti:

  • Ras teretila ordinacija
  • Olakšanje života roditeljima
  • Ušteda vremena i novca
  • Bolja iskoristivost medicinskih resursa

Njemački ministar zdravstva Karl Lauterbach već je najavio mjere za smanjenje birokratskog tereta u liječničkim ordinacijama. Planira se da bolesnici s lakšim simptomima mogu dobiti bolovanje bez odlaska u ordinaciju.

Zaključak:

Promjena u vezi bolovanja u Njemačkoj je dobrodošla i potrebna. Reforma će rasteretiti ordinacije, olakšati život roditeljima i poboljšati iskoristivost medicinskih resursa.

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati