Samo zabava...

Njemačka vlada povećava dječji doplatak i ulaže u kvalitetu vrtića

profile-picture
Redakcija
Njemačka vlada povećava dječji doplatak i ulaže u kvalitetu vrtića

Njemačka vladajuća “Semafor-koalicija” dogovorila je povećanje dječjeg doplatka za pet eura tijekom pregovora o proračunu. Sukladno tome, sljedeće će se godine za pet eura povećati i neposredni dječji dodatak za obitelji slabijeg imovinskog stanja. Od 1. siječnja 2024. godine, dječji doplatak iznosit će 250 eura po djetetu.

Osim toga, Savezna vlada planira uložiti dvije milijarde eura u kvalitetu vrtića tijekom 2025. i 2026. godine. Financijska sredstva za volonterske usluge trebala bi ostati na razini iz 2023. godine. Uspješne pregovore o proračunu predvodila je ministrica obitelji Lisa Paus (Zeleni) u suradnji s vicekancelarom Robertom Habeckom.

Ovaj potez predstavlja značajan paket financijske potpore za djecu i obitelji koje žive u riziku od siromaštva. Plan za djecu i mlade te promicanje demokracije nastavit će se na visokoj razini bez kompromisa, osiguravajući dodatna sredstva za volonterske usluge.

Od 2025. godine, nova financijska naknada za djecu, poznata kao “Kindergrundsicherung,” objedinit će sve postojeće financijske naknade u jednu isplatu, olakšavajući pristup financijskoj pomoći za obitelji s djecom.

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati