Samo zabava...

Njemci naspram stranaca u sustavu socijalne skrbi: Tko prima više pomoći?

profile-picture
Redakcija
Njemci naspram stranaca u sustavu socijalne skrbi: Tko prima više pomoći?

U Njemačkoj, koja broji preko 84,5 milijuna stanovnika, oko 5,5 milijuna ljudi prima građanski doplatak, poznatu i kao Bürgergeld. To je oko 6,5% stanovništva, a broj se u posljednjih godinu dana povećao za 3%.

Mnogi se pitaju tko prima više socijalne pomoći – Njemci ili stranci? Odgovor vas možda iznenaditi.

Više od polovine primatelja građanskog doplatka su Njemci. Točnije, 52,7% primatelja su njemački državljani, dok 47,3% dolaze iz drugih zemalja.

Među strancima, najviše je primatelja iz Ukrajine (703.933), Sirije (501.806), Turske (198.666), Afganistana (182.672) i Iraka (114.964).

Važno je napomenuti da je od 5,5 milijuna primatelja oko 1,6 milijuna radno nesposobnih osoba, što znači da ne mogu raditi zbog dobi, zdravstvenih problema ili drugih razloga.

Istočna vs. Zapadna Njemačka:

Raspodjela primatelja građanskog doplatka u Zapadnoj i Istočnoj Njemačkoj je prilično uravnotežena. Oko 77% primatelja živi u Zapadnoj Njemačkoj, a 23% u Istočnoj.

Statistika pokazuje da u Njemačkoj više Njemaca nego stranaca prima socijalnu pomoć. To opovrgava tvrdnje desničarskih stranaka o navodnoj nepravdi u sustavu socijalne skrbi.

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati