Samo zabava...

SAD pred zabranom TikToka: Što znači za korisnike diljem Europe?

profile-picture
Redakcija
SAD pred zabranom TikToka: Što znači za korisnike diljem Europe?

Zastupnički dom SAD-a usvojio je zakon koji bi mogao dovesti do zabrane TikToka u cijeloj zemlji. Glasanje je bilo uvjerljivo, s 352 glasa za i 65 protiv. Zakon sada prelazi u Senat, gdje je potrebna potvrda da bi stupio na snagu.

Što to znači za korisnike TikToka diljem Europe?

U ovom trenutku, ne zna se točno. Zabrana se odnosi na američke trgovine aplikacijama, što znači da bi TikTok bio nedostupan za preuzimanje na iPhone i Android telefone u SAD-u.

Međutim, ne postoje naznake da bi se zabrana proširila i na ostale zemlje, uključujući i EU.

Zašto se SAD razmišlja o zabrani TikToka?

Američke vlasti zabrinute su zbog mogućnosti da kineska vlada koristi TikTok za prikupljanje podataka o američkim korisnicima. TikTok je u vlasništvu kineske tvrtke ByteDance, a kineski zakoni nalažu da tvrtke surađuju s vladom u pitanjima nacionalne sigurnosti.

Što se može dogoditi sljedeće?

Zakon sada ide u Senat, gdje je potrebna potvrda da bi stupio na snagu. Ako Senat usvoji zakon, TikTok će imati nekoliko opcija:

  • Prodati američkim tvrtkama: TikTok je već u pregovorima s Microsoftom o prodaji američkog dijela tvrtke.
  • Odvojiti se od ByteDancea: TikTok bi se mogao odvojiti od svoje kineske matične tvrtke i postati samostalna tvrtka.
  • Prekinuti rad u SAD-u: Ako TikTok ne pronađe rješenje koje zadovoljava američke vlasti, mogao bi biti prisiljen prekinuti rad u SAD-u.

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati