Samo zabava...

Michelin zatvara pogone u Njemačkoj: Kraj ere za 1.500 radnika

profile-picture
Redakcija
Michelin zatvara pogone u Njemačkoj: Kraj ere za 1.500 radnika

Francuski gigant za proizvodnju guma Michelin potvrdio je zatvaranje pogona u Karlsruheu i Trieru u Njemačkoj, što će dovesti do gubitka više od 1.500 radnih mjesta. Ova odluka, dio globalnog plana restrukturiranja, označava kraj ere za tvrtku u Njemačkoj i pokreće val pitanja o budućnosti industrije guma u Europi.

Razlozi zatvaranja:

Michelin je naveo niz faktora koji su doprinijeli odluci o zatvaranju, uključujući:

  • Smanjena potražnja: Globalna potražnja za gumama je u opadanju već duže vrijeme, što je djelomično posljedica rasta popularnosti elektromobila.
  • Povećana konkurencija: Tvrtke se suočavaju s rastućom konkurencijom iz Azije, gdje su troškovi proizvodnje niži.
  • Promjene u tehnologiji: Razvoj novih guma, kao što su pnevmatike bez zraka, utječe na potražnju za tradicionalnim gumama.

Utjecaj na radnike:

Zatvaranje pogona u Karlsruheu i Trieru utjecat će na 1.500 radnika i njihove obitelji. Sindikati su izrazili zabrinutost za budućnost ovih radnika i pozvali Michelin da im pruži adekvatnu podršku u pronalaženju novih poslova.

Budućnost industrije guma:

Zatvaranje Michelinovih pogona u Njemačkoj dio je šireg trenda restrukturiranja u europskoj industriji guma. Tvrtke se suočavaju s nizom izazova, uključujući smanjenu potražnju, rastuću konkurenciju i promjene u tehnologiji. Budućnost industrije guma u Europi ovisit će o tome kako će se tvrtke prilagoditi tim promjenama.

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati