Samo zabava...

Balkantage 2024 – Symposium

profile-picture
Redakcija
Balkantage 2024 – Symposium

Kao jedan od posljednjih događaja u sklopu ovogodišnjeg Balkantage festivala, ove će se nedjelje, to jest 21. travnja, održati veliki simpozij u Sudetendeutsches Haus u Hochstraße 8 u Münchenu.

Simpozij počinje u 13:00 sati, a očekuje se da će trajati do 19:00. Ulaz je moguć već od 12:00 sati.

Tijekom simpozija naša će dva stručna panela raspravljati o glavnoj temi ovogodišnjeg Balkantage festivala koja glasi: „Balkan i Europska Unija – toksična veza?“

Nepredvidljiva budućnost balkanskih zemalja i njihov odnos s Europskom Unijom jedan je od glavnih razloga za tu takozvanu „toksičnu vezu.“ Balkanskim je zemljama prije dvadeset godina, osim stabilnog ekonomskog razvoja, bilo obećano i poboljšanje političkog sistema kao i brz i bezbolan ulaz u Europsku uniju. Sva su ta obećanja ostala neispunjena i time prouzrokovala nestabilnost u vezi između Balkana i EU. Je li uopće i kako je moguće popraviti tu vezu jedno je od polaznih pitanja ovogodišnjeg simpozija.

Naši će stručnjaci pokušati na ovo, kao i mnoga druga pitanja, odgovoriti iz političke, znanstvene te društvene perspektive. Jedan je od glavnih ciljeva ovog simpozija donošenje prijedloga za poboljšanje veze između Europske Unije i balkanskih zemalja te su naši panelisti upravo iz tog razloga vrlo raznoliki – s različitim pozadinama i porijeklima.

Prvi će panel biti održan na engleskom, a drugi na njemačkom jeziku. Na samom kraju slijedi završna diskusija u kojoj će svi prijedlozi biti ponovo izneseni te dublje razrađeni.

Uz nadu da ćemo potaknuti i daljni otvoreni razgovor o ovoj temi, nestrpljivo isčekujemo ovogodišnji simpozij te ujedno i vrhunac 18. Balkantage festivala.

Za detaljnije informacije o simpoziju, temama te panelistima, molimo posjetite našu stranicu balkantage.org.

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati