Samo zabava...

Čarobno popodne u Hans-Sieber-Hausu: Balkantage 2024

profile-picture
Redakcija
Čarobno popodne u Hans-Sieber-Hausu: Balkantage 2024

Dana 6. lipnja, u trajanju od jednog sata, održan je poseban koncert u staračkom domu MünchenStift Hans-Sieber-Haus. Koncert je bio dio manifestacije Balkantage 2024, u organizaciji Hilfe von Mensch zu Mensch e. V (HVMZM). Ovaj događaj okupio je oko 80 korisnika staračkog doma, koji su imali priliku uživati u glazbi i druženju.

Unatoč sivim i kišnim danima, vrijeme je poslužilo i omogućilo ugodnu atmosferu za koncert. Glavni organizator, Herr Benjamin Klotz, bio je iznimno zadovoljan izvedbom, atmosferom i štimungom. Pohvalio je reakciju korisnika doma, koji su s oduševljenjem pratili izvedbe. Gospodin Klotz nije mogao odoljeti glazbi te je zaplesao i zapjevao nekoliko pjesama zajedno s izvođačima, iako nije znao tekstove pjesama. Njegov entuzijazam dodatno je podigao raspoloženje svih prisutnih.

Posebno dirljiv trenutak dogodio se kada su neki zaposlenici doma, uključujući voditeljicu Magdalenu Brahim, prepoznali izvedbe i pjevali zajedno sa Samirom Dobrostalom. Njihovo sudjelovanje pokazalo je koliko je glazba univerzalni jezik koji spaja ljude bez obzira na godine i kulturne razlike.

MünchenStift već godinama surađuje s HVMZM na organizaciji različitih kulturnih događanja, uključujući koncerte, čitanja i predavanja u svim svojim domovima. Ova dugogodišnja suradnja obogaćuje živote korisnika domova, pružajući im priliku za kulturno uzdizanje i socijalnu interakciju.

Koncert u Hans-Sieber-Hausu bio je još jedan uspješan primjer te suradnje, donoseći radost i veselje korisnicima doma. Ovakvi događaji pokazuju koliko je važno održavati kulturne aktivnosti i druženja za starije osobe, pružajući im trenutke sreće i povezivanja s drugima.

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati