Samo zabava...

“Na Balkantage 2024: Putovanje kroz Kulturološke Labirinte Jugoistočne Europe”

profile-picture
Redakcija
“Na Balkantage 2024: Putovanje kroz Kulturološke Labirinte Jugoistočne Europe”

Balkantage 2024: Festival koji spaja kulture Jugoistočne Europe i Europske unije U srcu Minhena, od 1. 3 do 6. 7, održava se Balkantage 2024 – festival koji obećava istražiti i proslaviti bogatstvo kulturne raznolikosti Jugoistočne Europe. Ovaj festival donosi širok spektar događaja, od filmskih projekcija do kazališnih predstava, literarnih večeri, diskusija i Balkan bazara. Tema ovogodišnjeg festivala, “Balkan i EU – Toksična veza?”, istražit će se kroz različite formate, uključujući akademske debate, kulturne dijaloge, simpozije, ples i glazbu.

Jedan od istaknutih događaja je svečano otvaranje i panel diskusija, nazvana “Eröffnung”, koja će se održati 1. 3. u Altem Rathausu. Ovaj događaj obećava postaviti ton za festival, ističući važnost kulturne raznolikosti i dijaloga.

Balkanbazar!, zakazan za 2. 3, nudi posjetiteljima priliku da se urone u bogatstvo balkanske kulture kroz različite štandove i aktivnosti. Od hrane do ručnih radova, ovaj bazar prava je poslastica za sve ljubitelje balkanske tradicije.

“Balkan-Talk”, događaj zakazan za 7. 3, pruža platformu za razmjenu mišljenja i ideja o temama koje se tiču Balkana. Diskusije će sigurno biti živahne i inspirativne.

Kazališna predstava “Kad bi bio pametan poludio bi”, planirana za 8. 3, obećava oduševiti publiku svojom originalnošću i dubinom.

Dan literature, ili “Literaturtag”, koji se održava 9. 3, donosi čitanja i predstavljanja knjiga koja će oduševiti ljubitelje pisane riječi.

Od 11. do 14. 3, posjetitelji će moći uživati u “Filmtage”, odnosno filmskim danima, gdje će biti prikazani filmovi koji istražuju balkansku tematiku. Ovo je prilika da se uroni u bogatstvo filmske scene ove regije.

Osim navedenih događaja, Balkantage 2024 uključuje i koncerte, simpozije i druge aktivnosti koje imaju za cilj promovirati razumijevanje i suradnju među narodima Balkana i Europske unije.

Festival se organizira uz podršku dobrotvorne organizacije “Hilfe von Mensch zu Mensch”, Odjela za umjetnost i kulturu Grada Münhena i pod pokroviteljstvom gradonačelnika Münhena, Dietera Reitera.

Za sve detalje o programu i događajima, posjetite službenu web stranicu Balkantage. Ovaj festival je prilika da se dublje uroni u bogatstvo kultura Jugoistočne Europe i da se proslavi njihova raznolikost i složena veza s Europskom unijom.

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati