Samo zabava...

Novi korijeni: Zašto sam se zbog boljeg života preselio u Njemačku i ne planiram povratak u Hrvatsku

profile-picture
Redakcija
Novi korijeni: Zašto sam se zbog boljeg života preselio u Njemačku i ne planiram povratak u Hrvatsku

Odluka o napuštanju rodne grude nikada nije laka. No, kada se suočite s ograničenim mogućnostima, nezaposlenošću i stagnacijom, ponekad je potrebno potražiti bolji život drugdje. To je bio i moj slučaj kada sam se preselio u Njemačku.

U Hrvatskoj sam se suočio s brojnim izazovima. Pronalaženje stabilnog i dobro plaćenog posla bilo je gotovo nemoguće, a perspektive za napredak bile su sužene. Visoka stopa nezaposlenosti, ograničene investicije i korupcija bili su samo neki od faktora koji su otežavali život u mojoj domovini.

S druge strane, Njemačka mi je ponudila niz mogućnosti. Stabilno gospodarstvo, razvijeno tržište rada i mnoštvo poslovnih prilika omogućili su mi da pronađem kvalitetan posao s dobrom plaćom i perspektivama za napredovanje. Osim toga, Njemačka nudi visok standard života, odličnu infrastrukturu i efikasan sustav socijalne sigurnosti.

Naravno, preseljavanje u novu zemlju nije bilo bez svojih izazova. Morat sam se naučiti novi jezik, integrirati u novu kulturu i uspostaviti društveni krug. No, uz trud i strpljenje, uspio sam savladati te prepreke i izgraditi novi život za sebe.

Danas, kada gledam unatrag, ne žalim se na svoju odluku. Život u Njemačkoj mi je pružio ono što sam u Hrvatskoj tražio, a to su stabilnost, prosperitet i mogućnost za napredak. Iako mi nedostaje moja domovina i obitelj, uvjeren sam da sam napravio ispravan izbor za sebe i svoju budućnost.

Važno je napomenuti da je ovo samo moj osobni iskustvo i da se može razlikovati od iskustava drugih. Ipak, nadam se da će vam moja kolumna dati uvid u neke od razloga zbog kojih se ljudi odlučuju iseliti iz Hrvatske i graditi život u inozemstvu.

Vjerni slušatelj Domaćeg radija!

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati