Samo zabava...

Zaposlenik banke ukrao 1.5 milijuna eura za vjenčanje: Šokantna priča iz Njemačke

profile-picture
Redakcija
Zaposlenik banke ukrao 1.5 milijuna eura za vjenčanje: Šokantna priča iz Njemačke

Vjenčanje iz snova pretvorilo se u noćnu moru: 30-godišnji bivši zaposlenik banke u Essenu u Njemačkoj suočen je s optužbom za krađu 1.5 milijuna eura u gotovini, zlatu i nakitu iz sefova za klijente.

Na sudu je priznao da je ukrao novac kako bi platio svoje vjenčanje. Nakon što je ukrao novac, “pohlepa” ga je obuzela, te je ukrao još više.

Prema optužnici, provalio je u dvanaest sefova, koristeći polugu tzv. pajser. Vrata sefova je zatim lijepio superljepilom.

Krađa je otkrivena u ožujku 2022. godine kada je jedan od klijenata primijetio da se njegov sef ne može otvoriti. Sumnja je pala na 30-godišnjaka koji je u početku optužio klijenta, te je klijent čak proveo tri tjedna u pritvoru. Kasnije je krivo optužio i vježbenika za kojeg je rekao da mu je pomogao u krađi.

“Moja je kuća od karata bila u opasnosti da se sruši,” rekao je optuženi sucima. “Želio sam to izbjeći pod svaku cijenu.”

Na sreću, većina ukradenog novca i predmeta je pronađena i zaplijenjena. Optuženiku prijeti od tri do tri i pol godine zatvora, a presuda bi trebala biti izrečena u travnju.

Ova šokantna priča iz Njemačke podsjetnik je na to da pohlepna djela mogu imati razorne posljedice.

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati