Samo zabava...

Hrvatska osvaja zlato na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu!

profile-picture
Redakcija
Hrvatska osvaja zlato na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija upisala je zlatnu stranicu u povijesti hrvatskog sporta osvojivši zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Dohi. Ovo je treći put da su “Barakude” osvojile tron ​​svjetskog prvaka, nakon titula iz 2007. i 2017. godine.

Put do finala bio je težak, ali hrvatska reprezentacija je pokazala nevjerojatnu borbu i odlučnost. U četvrtfinalu su eliminirali rivale iz Srbije, a u dramatičnom polufinalu nakon peteraca savladali su Francusku. U finalu su se susreli s Italijom​​ i nakon napete borbe i izjednačenog rezultata, opet su slavili u petercima.

Hrvatska je tijekom cijelog prvenstva demonstrirala vrhunsku igru i timski duh. Posebno su se istaknuli vratar Josip Pavić, kapetan Sandro Sukno, te napadači Marko Bijač i Ante Vukičević.

Nakon povratka u Hrvatsku, reprezentacija je dočekana kao heroji. U Splitu im je priređen nezaboravan doček, a premijer Andrej Plenković primio ih je u Banskim dvorima, izrazivši ponos i zadovoljstvo njihovim postignućem.

Ovo je veliki uspjeh za hrvatski vaterpolo i potvrda dominacije “Barakuda” na svjetskoj sceni. Službene stranice Hrvatskog vaterpolskog saveza donose detaljan izvještaj o ovom velikom trijumfu, uključujući put do finala i samu pobjedu.

Zlatna medalja hrvatske vaterpolske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Dohi 2024. godine je inspiracija svima nama i dokazuje da uz talent, trud i timski rad možemo postići i najteže ciljeve.

Reporterka iz Splita: Željka Tokic

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati