Samo zabava...

Pripreme za UEFA Euro 2024 u Njemačkoj

profile-picture
Redakcija
Pripreme za UEFA Euro 2024 u Njemačkoj

Njemačka je u završnoj fazi priprema za UEFA Euro 2024, koji će se održati od 14. lipnja do 14. srpnja 2024. godine. Ovaj turnir obećava da će biti jedan od najvećih sportskih događaja u zemlji od Svjetskog kupa 2006. godine. Evo najnovijih informacija o organizaciji i sigurnosti turnira.

Organizacija i infrastruktura

Turnir će se održati u deset gradova domaćina: Berlin, München, Köln, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Leipzig i Stuttgart. Otvaranje turnira bit će na Allianz Areni u Münchenu, dok će finale biti održano na Olimpijskom stadionu u Berlinu​ (UEFA.com)​. Svaki grad će imati svoje fan zone s javnim gledanjima i kulturnim događanjima, što će omogućiti navijačima da uživaju u atmosferi turnira i izvan stadiona​ (UEFA.com)​.

Sigurnost

Sigurnost je jedan od glavnih prioriteta za organizatore. Njemačka policija i sigurnosne agencije blisko surađuju kako bi osigurale sigurno okruženje za sve posjetitelje i sudionike turnira. To uključuje povećane mjere sigurnosti na stadionima, javnim prostorima i u fan zonama​ (UEFA.com)​​ (Olympics)​. Pored toga, implementirani su dodatni protokoli za kontrolu mase i sprječavanje incidenata, kako bi se svi sudionici osjećali sigurno tijekom turnira.

Održivost

UEFA Euro 2024 naglašava održivost kao ključnu komponentu turnira. Uvedene su mjere za smanjenje utjecaja na okoliš, uključujući smanjenje udaljenosti putovanja između gradova domaćina kako bi se smanjio ugljični otisak. Navijači će imati pristup povoljnim cijenama za nacionalne i međunarodne vlakove te besplatne karte za javni prijevoz u trajanju od 36 sati​ (UEFA.com)​​ (UEFA.com)​. Ove mjere osiguravaju da turnir ne samo da bude sportski spektakl, već i primjer održivog upravljanja događajem.

Volonteri

Za turnir je odabrano 16,000 volontera iz 124 zemlje. Volonteri će igrati ključnu ulogu u organizaciji i osiguravanju uspjeha turnira, pomažući u raznim zadacima od interakcije s navijačima do logistike​ (UEFA.com)​. Njihov doprinos bit će neprocjenjiv u osiguravanju glatkog odvijanja svih aktivnosti povezanih s turnirom.

Raspored i ključni datumi

Turnir će započeti utakmicom između Njemačke i Škotske u Münchenu 14. lipnja, dok će finale biti održano 14. srpnja u Berlinu. Kompletan raspored utakmica dostupan je na službenim stranicama UEFA Euro 2024​ (Olympics)​​ (UEFA.com)​. Očekuje se dolazak oko 2,5 milijuna nogometnih navijača, uključujući 1,9 milijuna posjetitelja iz više od 120 zemalja​ (Berlin.de)​.

UEFA Euro 2024 obećava da će biti događaj pun uzbuđenja, sportskih natjecanja i kulturnih događanja, spajajući ljude iz cijele Europe u slavlju nogometa i zajedništva. Organizatori se nadaju da će ovaj turnir biti primjer kako se mogu uspješno kombinirati sport, sigurnost i održivost.

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati