Samo zabava...

Austrijski građani mogu ostvariti bonuse od 145 do 2.500 eura: Detaljan vodič

profile-picture
Redakcija
Austrijski građani mogu ostvariti bonuse od 145 do 2.500 eura: Detaljan vodič

Milijuni građana u Austriji imaju priliku dobiti različite bonuse i dodatke u iznosu od 145 do 2.500 eura, ovisno o njihovim životnim okolnostima i mjestu stanovanja. Ovi bonusi pružaju značajnu financijsku podršku u borbi protiv inflacije i visokih troškova života.

Naknada za energetske troškove

Od lipnja 2024. godine, mali i srednji poduzetnici mogu putem novog online obrasca zatražiti naknadu do 2.475 eura za pokrivanje visokih energetskih troškova iz prethodne godine. Iznos će biti isplaćen u roku od nekoliko dana nakon podnošenja zahtjeva. Također, mali poduzetnici mogu do 27. svibnja 2024. podnijeti zahtjev za naknadu energetskih troškova za 2022. godinu, u iznosu do 410 eura.

Bonus za obrtničke radove

Građani mogu zatražiti bonus za obrtničke radove koji pokriva 20% računa za radove do iznosa od 10.000 eura, što znači maksimalno 2.000 eura. Ovaj bonus može se zatražiti od 15. srpnja 2024. godine i vrijedi retroaktivno od ožujka 2024. godine. U Burgenlandu je dostupan poseban bonus za obrtništvo do 2.500 eura ili 25% računa za obrtničke usluge.

Bonus za popravke

Bonus za popravak elektroničkih uređaja ponovno je dostupan ove godine, do maksimalnog iznosa od 200 eura ili 50% troškova popravka. U Beču je dostupan dodatni bonus za popravak od 100 eura, koji je ponovno pokrenut 21. svibnja 2024.

Klimatski bonus

Od rujna 2024., svi građani s prebivalištem u Austriji mogu dobiti klimatski bonus od 145 do 290 eura. Iznos bonusa varira ovisno o mjestu prebivališta, a rok za prijavu je 2. srpnja 2024. Podaci o računu trebaju biti uneseni ili ažurirani u FinanzOnline-u kako bi bonus bio isplaćen na račun.

Potpore za stanovanje i grijanje

U Tirolu i Salzburgu dostupne su potpore za stanovanje i grijanje. U Tirolu će se isplata vršiti u dijelovima – potpora za stanovanje u proljeće, a potpora za grijanje početkom nove sezone grijanja u jesen 2024. godine.

Potpora za samohrane roditelje i djecu

Samohrani roditelji imaju pravo na dodatak za djecu od 60 eura mjesečno po djetetu, pod uvjetom da se pridržavaju graničnih prihoda. Ukupni godišnji iznos može doseći 720 eura po djetetu.

Ključne riječi:

građani u Austriji, bonusi 2024, energetski troškovi, bonus za obrtništvo, klimatski bonus, potpora za stanovanje, potpora za grijanje, samohrani roditelji, financijska pomoć, Austrija

Zaključak:

Ove godine, građani Austrije imaju pristup različitim bonusima i potporama koji mogu značajno olakšati financijske terete. Informirajte se o uvjetima i rokovima kako biste iskoristili ove pogodnosti i prijavite se na vrijeme za sve dostupne bonuse.

Izvor: kroativ.at

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati