Samo zabava...

Nevrijeme u Gautingu pored Münchena: Oluja donijela kaos u Bavarskoj

profile-picture
Redakcija
Nevrijeme u Gautingu pored Münchena: Oluja donijela kaos u Bavarskoj

Gauting, mjesto blizu Münchena, suočilo se jučer s ozbiljnim nevremenom koje je zahvatilo veći dio Bavarske. Oluja, koja je donijela obilne padaline, snažan vjetar i tuču, izazvala je brojne poremećaje u svakodnevnom životu i transportu.

Snježni i ledeni kaos

Zbog intenzivnih snježnih padalina i zaleđene kiše, mnogi letovi su otkazani na aerodromima u Münchenu i Frankfurtu. Minhenski međunarodni aerodrom otkazao je više od trećine planiranih letova, dok je u Frankfurtu otkazano oko polovine letova tog dana​ (Weather Underground)​​ (DW)​.

Problemi u prometu

Na cestama širom regije zabilježeni su brojni problemi. Led i snijeg otežali su vožnju, a lokalne vlasti apelirale su na građane da izbjegavaju nepotrebna putovanja. Na području Gautinga, kao i u drugim dijelovima sjeverne Bavarske, zabilježeni su brojni sudari i prometne nesreće uslijed skliskih kolnika​ (Weather.gov)​.

Posljedice i mjere opreza

Dok se situacija polako stabilizira, vlasti i dalje savjetuju oprez prilikom kretanja na otvorenom. Hitne službe bile su angažirane tijekom cijele noći kako bi očistile ceste i osigurale sigurnost građana. Preporučuje se da svi građani prate lokalne vijesti i upozorenja te da se pridržavaju savjeta nadležnih službi kako bi izbjegli nesreće i dodatne probleme​ (Weather.gov)​​ (DW)​.

Prognoze i očekivanja

Prema prognozama meteorologa, očekuje se da će se vremenske prilike normalizirati do kraja tjedna. Ipak, narednih dana će u nekim dijelovima Bavarske i dalje biti snijega i leda, pa se građanima preporučuje da ostanu oprezni i prate daljnja upozorenja.

Za više informacija o trenutnim vremenskim prilikama i savjetima za sigurnost, posjetite lokalne informativne portale i pratite vremenske prognoze.


Izvori:

Foto: Valentina Grlica

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati