Samo zabava...

Njemačka uvodi “Opportunity Card” kako bi privukla kvalificirane radnike izvan EU

profile-picture
Redakcija
Njemačka uvodi “Opportunity Card” kako bi privukla kvalificirane radnike izvan EU

Njemačka je uvela novu vizu pod nazivom “Opportunity Card” (Chancenkarte), koja omogućava kvalificiranim radnicima izvan Europske unije da dođu u Njemačku i traže posao. Ova inicijativa, koja stupa na snagu u lipnju 2024., dio je napora njemačke vlade da ublaži nedostatak kvalificirane radne snage i potakne ekonomski rast.

Ključne informacije o “Opportunity Card”

“Opportunity Card” omogućava kvalificiranim radnicima da borave u Njemačkoj do jedne godine, s mogućnošću produljenja za dodatne dvije godine. Tijekom tog perioda, nositelji vize mogu raditi na pola radnog vremena do 20 sati tjedno i sudjelovati u dvotjednim probnim poslovima. Ovo pruža fleksibilnost i vrijeme za traženje odgovarajućeg posla, čime se povećavaju šanse za dugoročni uspjeh i stabilnost za imigrante.

Kriteriji za dobivanje vize

Kandidati moraju imati barem dvogodišnje stručno obrazovanje ili sveučilišnu diplomu priznatu u njihovoj domovini. Primjenjuje se bodovni sustav koji vrednuje kvalifikacije, radno iskustvo, jezične vještine, dob i veze s Njemačkom. Na primjer, kandidati mogu dobiti 3 boda za znanje njemačkog jezika na razini B2 ili više, 2 boda za razinu B1 i 1 bod za razinu A2. Također, dodatni bodovi se mogu dobiti za znanje engleskog jezika na razini C1.

Cilj i svrha

“Opportunity Card” osmišljena je kako bi pojednostavila imigracijske procedure za kvalificirane radnike, smanjujući birokratske prepreke povezane s radnom imigracijom. Ovo je dio šireg plana njemačke vlade da privuče kvalificirane radnike i ispuni praznine na tržištu rada, posebno u sektorima kao što su IT i inženjering. Ova inicijativa ne samo da pomaže ublažiti trenutni nedostatak radne snage, već također omogućava kandidatima da se integriraju u njemačko društvo i doprinesu ekonomskom rastu zemlje.

Proces prijave

Kandidati moraju prikupiti potrebne dokumente i dokazati ispunjavanje kriterija bodovnog sustava. Nakon dolaska u Njemačku, nositelji vize imaju mogućnost tražiti posao koji odgovara njihovim kvalifikacijama i interesima. Ovaj proces omogućava fleksibilnost i vrijeme za traženje posla, čime se povećavaju šanse za dugoročni uspjeh i stabilnost za imigrante.

Dugoročne koristi

Ova inicijativa pruža mnoge prednosti, uključujući smanjenje nedostatka radne snage, poticanje ekonomskog rasta i poboljšanje integracije kvalificiranih radnika u njemačko društvo. “Opportunity Card” također omogućava kandidatima da doprinesu ekonomskom rastu zemlje, dok istovremeno olakšava proces imigracije za visoko kvalificirane pojedince.

“Opportunity Card” predstavlja značajan korak naprijed u njemačkoj imigracijskoj politici, pružajući kvalificiranim radnicima izvan EU priliku za posao i život u Njemačkoj. Za dodatne informacije i detalje o prijavi, posjetite službene stranice poput Chancenkarte.com i DW.

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati