Samo zabava...

Nova runda poskupljenja: RTV pristojba u Njemačkoj poskupljuje!

profile-picture
Redakcija
Nova runda poskupljenja: RTV pristojba u Njemačkoj poskupljuje!

Njemačke su se vlasti suočile s neugodnom dilemom: hoće li i kako poskupjeti RTV pristojbu koja već duže vrijeme izaziva negodovanje među stanovništvom. Preporuka je tu: 58 centi po džepu!

Prema nacrtu Povjerenstva za utvrđivanje financijskih potreba nakladnika (KEF), mjesečna naknada za ARD, ZDF i Deutschlandfunk bi se mogla popeći na 18,94 eura. Trenutnih 18,36 eura možda ne zvuči dramatično, ali godišnje gledano, porast od 7 eura nije zanemariv.

Naravno, konačna odluka o sudbini naših novčanika leži u rukama saveznih zemalja. Preporuka KEF-a služi kao kompas, no jednoglasna suglasnost o konačnom iznosu je neophodna. Problem? Različita stajališta među vladama.

Neki premijeri već su izrazili negodovanje, ističući nezadovoljstvo javnosti i pozivajući na veću efikasnost javnih emitira. Hoće li se sukobiti interesi i dovesti do pat pozicije?

Svakako ćemo pratiti ovu temu i izvijestiti vas o svim novostima. U međuvremenu, ostaje nam samo nagađati hoće li naši džepovi biti olakšani za dodatnih 58 centi…

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati