Samo zabava...

Velike poplave pogodile Passau i Linz

profile-picture
Redakcija
Velike poplave pogodile Passau i Linz

Passau, Njemačka – Grad Passau suočava se s ozbiljnim poplavama uzrokovanim obilnim kišama koje su podigle razine rijeka na rekordne visine. Mnoge ceste su neprohodne, a škole su zatvorene. Vlasti su angažirale vojsku za evakuaciju stanovnika i zaštitu infrastrukture. Štete su velike, a mnogi domovi su oštećeni. Stanovništvo je upozoreno na opasnosti od klizišta i dodatnih poplava.

Linz, Austrija – Linz također bilježi teške poplave izazvane snažnim olujama i padalinama. Razine rijeka su najviše u posljednjih 100 godina, uzrokujući poremećaje u prometu i svakodnevnom životu. Spasilačke ekipe neprekidno rade na evakuaciji i pomoći stanovnicima. Mnoga sela u okolici su odsječena, a poljoprivredna zemljišta su poplavljena, što predstavlja dodatne izazove za lokalno gospodarstvo.

Nedavna poplava u Bavarskoj, Njemačka, dovela je do evakuacije tisuća ljudi, dok su mudslideovi u Austriji uzrokovali daljnje opasnosti. Spasilačke ekipe su mobilizirane diljem pogođenih područja kako bi osigurale sigurnost stanovnika i smanjile štete.

Više informacija možete pronaći na DW i FloodList.

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati