Samo zabava...

Vraća li se naknada za pregled u Njemačkoj? Moguće rješenje za rastuće troškove zdravstva?

profile-picture
Redakcija
Vraća li se naknada za pregled u Njemačkoj? Moguće rješenje za rastuće troškove zdravstva?

Njemačko zdravstveno osiguranje suočeno je s rastućim troškovima, a stručnjaci nude rješenja. Predlaže se veća sudionica osiguranika i ponovno uvođenje naknade za posjete liječniku opće prakse.

Ukidanje naknade za pregled bila je pogreška:

Boris Augurzky, s Rheinisch-Westfälischen Leibniz instituta za ekonomska istraživanja, kritizira ukidanje naknade od 10 eura za posjete liječniku. Predlaže se umjerena naknada, poput 5 eura po posjeti, s izuzetkom podizanja recepata.

Zdravstvene osiguravajuće kuće bi mogle profitirati

Stefan Greß, zdravstveni ekonomist, zalaže se za značajno povišenje granice doprinosa za osiguranje s 62.100 eura na 90.600 eura godišnje. To bi zdravstvenim osiguravajućim kućama donijelo dodatnih 10 milijardi eura godišnje.

Naknada neovisna o plaći:

Ekonomist Bernd Raffelhüschen predlaže naknadu za zdravstveno osiguranje neovisnu o plaći. Osiguranici koji žele manju naknadu platili bi višu mjesečnu premiju, a društva za osiguranje bi subvencionirala one s niskim primanjima.

Naknada ukinuta 2013.:

Do 2012. godine pacijenti u Njemačkoj su plaćali tromjesečnu naknadu od 10 eura za liječničke i stomatološke usluge. Naknada je ukinuta 2013. godine.

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati