Samo zabava...

Neizvjesna budućnost: Njemačka pred izborima i lošim ekonomskim prognozama

profile-picture
Redakcija
Neizvjesna budućnost: Njemačka pred izborima i lošim ekonomskim prognozama

Njemačku čeka politička godina s čak 13 izbora, uključujući i ponovljene savezne parlamentarne izbore u Berlinu. Međutim, u središtu pažnje nisu samo izbori, već i loše ekonomske prognoze koje zemlji predviđa Međunarodni monetarni fond (MMF).

Andrea Jung Grimm, novinarka Deutsche Wellea, u gostuvanju na HRT-u istaknula je da se u Njemačkoj očekuje pobjeda kršćanske demokratske unije na EU izborima, dok stranke trenutno na vlasti ne idu prema sjajnim rezultatima. Istraživanja javnog mnijenja predviđaju pobjedu stranaka iz opozicije, što bi moglo značiti promjenu političke klime u zemlji.

MMF je za Njemačku prognozirao rast od samo 0,2 posto BDP-a, što je najlošije među velikim svjetskim ekonomijama. Ovo se povezuje s visokim cijenama energenata koje negativno utječu na njemačku, energetski intenzivnu industriju. Također, osjeća se smanjenje potrošnje građana zbog rata u Ukrajini.

Njemačka autoindustrija suočava se s kritikama da je zakasnila u razvoju električnih automobila i da se nije prilagodila novim trendovima na tržištu. Uz to, većina građana ne može si priuštiti električne automobile, što dodatno otežava situaciju.

Njemačku čekaju turbulentna vremena s brojnim izborima i neizvjesnom ekonomskom budućnošću. Uspjeh transformacije automobilske industrije i rješavanje energetskih izazova bit će ključni za budući rast njemačkog gospodarstva.

Izvor: N1 Hrvatska

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati