Samo zabava...

Njemačka autoindustrija konačno na putu oporavka!

profile-picture
Redakcija
Njemačka autoindustrija konačno na putu oporavka!

Nakon turbulentne druge polovice 2023. godine, konačno stižu dobre vijesti za njemačku autoindustriju. Prema podacima ekonomskog instituta Ifo, raspoloženje u sektoru značajno je poraslo u ožujku, dostigavši najvišu razinu od svibnja 2023. godine.

Pokretač te promjene je poboljšanje izgleda za budućnost, s indeksom koji se popeo s minus 29,5 na minus 18,7. Očekivanja za izvoz posebno su optimistična, što je vjerojatno rezultat pozitivnih trendova na ključnim tržištima poput SAD-a i Kine.

Osim toga, ohrabrujuće je i ublažavanje problema s opskrbnim lancima koji su tijekom prošle godine značajno otežavali proizvodnju automobila. “Napori koje je njemačka automobilska industrija uložila u stvaranje robusnijih opskrbnih lanaca sada se isplate”, ističe Anita Wölfl, stručnjakinja Instituta Ifo.

Iako je ocjena postojećeg stanja u sektoru blago pogoršana, s 11,9 na 8,1 bod, opći optimizam ukazuje na to da je njemačka autoindustrija konačno na putu oporavka

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati