Samo zabava...

Njemačka ukida porezne razrede za bračne parove: Što to znači za vas?

profile-picture
Redakcija
Njemačka ukida porezne razrede za bračne parove: Što to znači za vas?

Njemačka se sprema za značajnu poreznu reformu koja će ukinuti porezne razrede III i V za bračne parove. Ova promjena će utjecati na milijune ljudi i imat će značajan utjecaj na njihove plaće.

Tko će profitirati?

Parovi gdje partner s višim prihodom zarađuje značajno više od partnera s nižim prihodom vjerojatno će platiti manje poreza nakon reforme. To je zato što će partner s višim prihodom sada biti u poreznom razredu IV, koji ima niže porezne stope.

Tko će gubiti?

Parovi gdje su prihodi partnera prilično uravnoteženi vjerojatno će platiti malo više poreza nakon reforme. To je zato što će oboje partnera sada biti u poreznom razredu IV, koji ima više porezne stope od poreznog razreda IV/IV koji se često koristi u ovim situacijama.

Što ako trenutno koristim porezni razred III ili V?

Nakon stupanja na snagu reforme, automatski ćete biti prebačeni u porezni razred IV. Ako imate dodatna pitanja, možete se obratiti svom poreznom savjetniku.

Primjer:

Pretpostavimo da u braku partner A zarađuje 4.000 eura, a partner B 2.000 eura mjesečno. Trenutno koriste porezne razrede III i V. Nakon reforme:

  • Partner A će imati neto primanja oko 290 eura manje.
  • Partner B će imati neto primanja oko 230 eura više.

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati