Samo zabava...

Splitski Maraton 2024: Rekordna godina s preko 3000 sudionika!

profile-picture
Redakcija
Splitski Maraton 2024: Rekordna godina s preko 3000 sudionika!

Trkači iz rekordnih 53 zemlje svijeta okupili su se u Splitu prošle nedjelje (25.2.2024.) na tradicionalnom Splitskom maratonu. Ovo sportsko izdanje bilo je najuspješnije do sada, a organizatori su zabilježili više od 3000 sudionika u svih šest utrka.

Promjena trase i izvrsni rezultati

Zbog radova na dijelu istočne obale Splita, staza maratona promijenjena je u odnosu na prethodne godine. Zadnjih 12,5 kilometara utrke prolazilo je dodatnim krugom oko Marjana i dijelom Sustipanom, pružajući trkačima izuzetan pogled na grad.

Više od utrke

Uz same utrke, Split je tijekom vikenda bio domaćin i sportskog sajma ST EXPO u ŠC Gripe, gdje su sudionici i gledatelji mogli uživati u sportskoj opremi, prehrani i rekreativnim sadržajima. U subotu je za najmlađe organizirana i tradicionalna dječja utrka “Grawe dječje milje”.

Cilj organizatora manifestacije je promocija zdravog načina života i turizma, a sudeći po broju sudionika i pozitivnim komentarima, u tome su i uspjeli.

Što slijedi?

Iduće izdanje Splitskog maratona planirano je za 16. veljače 2025. godine, a organizatori obećavaju još veći i atraktivniji program.

Trčanje, sport i zabava – sve ovo vas očekuje na sljedećem Splitskom maratonu!

Reporterka: Željka Tokic

Odgovori

Domaci Radio aplikacija

Kako bi uživali u punim mogućnostima našeg Domaći radio portala instalirajte našu progresivnu web aplikaciju. Klikom ovdje saznaj više.

Instaliraj odmahNemoj instalirati